7 denní chlebíček podle mé babičky – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

3056
Sdílejte

Postup :

Postupujeme jako při přípravě klasického cesta. Z trochy teplé vody, droždí a cukru smícháme kvásek – počkáme, dokud vyjde. Pak vše spolu zpracujeme – pořádně prohněteme rukama a necháme alespoň 3 hodiny kynout (já nechávám i déle).

Při tomto chlebu platí pravidlo, že čím déle těsto kyne, tím více dírek bude mít po upečení.

Nastavíme si troubu na 250 stupňů.

Vykynuté těsto vytvarujeme na bochníky a uložíme na plech nebo mísu vystlanou papírem pečení, nebo klasicky vymaštěnou vepřovým sádlem, případně olejem.

Pokračování na další straně

Kam dál?

5 důvodů, proč jsou muži nevěrní, ale na rozvod s manželkou ani nepomyslí. Čtvrtý bod je nepochopitelný.

Pamatujete si ještě na Československou desetikorunu? Takto dnes vypadají dívky z bankovky

Dívka († 15) zemřela po zákroku u zubaře: Podle lékaře udělala chybu !

Tajemství rychlého hubnutí, o kterých se mlčí: Kila jdou dolů i bez hladovění !

Jevanská luxusní vila po Karlu Gottovi se prodává : Z té částky vám spadne čelist

Další články