7 denní chlebíček podle mé babičky – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

47208
Sdílejte

Postup :

Postupujeme jako při přípravě klasického cesta. Z trochy teplé vody, droždí a cukru smícháme kvásek – počkáme, dokud vyjde. Pak vše spolu zpracujeme – pořádně prohněteme rukama a necháme alespoň 3 hodiny kynout (já nechávám i déle).

Při tomto chlebu platí pravidlo, že čím déle těsto kyne, tím více dírek bude mít po upečení.

Nastavíme si troubu na 250 stupňů.

Vykynuté těsto vytvarujeme na bochníky a uložíme na plech nebo mísu vystlanou papírem pečení, nebo klasicky vymaštěnou vepřovým sádlem, případně olejem.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Situace Dominiky Gottové je kritická, žebrá o peníze : Nevím, z čeho budeme žít, kňourá po pádu Tima

Petr Kramný, odsouzený za vraždu své manželky a dcery v Egypatě v roce 2013, podal stížnost k Evropskému soudu pro lidská práva. Odpykává si 28 let

Anička Slováčková prožila další těžké chvíle. Teď si užívá návrat z nemocnice : Konečně přišlo slunce…oplývá optimismem

Dnes zná jméno a tvář Víta Rakušana každý, ale s kým teď žije ? Manželka Marie kvůli svému muži obětovala na čas kariéru

S kým teď žije pohledná blondýnka Lucie Borhyová : Zasnoubená byla třikrát, nyní je jejím partnerem o 9 let mladší právník

Další články