7 denní chlebíček podle mé babičky – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

48837
Sdílejte

Postup :

Postupujeme jako při přípravě klasického cesta. Z trochy teplé vody, droždí a cukru smícháme kvásek – počkáme, dokud vyjde. Pak vše spolu zpracujeme – pořádně prohněteme rukama a necháme alespoň 3 hodiny kynout (já nechávám i déle).

Při tomto chlebu platí pravidlo, že čím déle těsto kyne, tím více dírek bude mít po upečení.

Nastavíme si troubu na 250 stupňů.

Vykynuté těsto vytvarujeme na bochníky a uložíme na plech nebo mísu vystlanou papírem pečení, nebo klasicky vymaštěnou vepřovým sádlem, případně olejem.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Obrovský strach o zpěvačku: Po snídani náhle zkolabovala !

Děsivá pravda o Dádě Patrasové : Nemá problém s alkoholem, ale také….. Tak to je už KONEC !

Čistky Ivany Gottové: Vdova škrtla Helenu Vondráčkovou z filmu Karel a…Pomsta zpěvačce !

AKTUÁLNĚ: OBROVSKÁ TRAGÉDIE v Chorvatsku: Při nehodě autobusu na dálnici zemřelo 12 lidí !

Nakonec podlehl! „Tak já už tady nemusím být,“ reagovala na Langmajerovu novou lásku Gondíková

Další články