7 denní chlebíček podle mé babičky – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

52086
Sdílejte

Postup :

Postupujeme jako při přípravě klasického cesta. Z trochy teplé vody, droždí a cukru smícháme kvásek – počkáme, dokud vyjde. Pak vše spolu zpracujeme – pořádně prohněteme rukama a necháme alespoň 3 hodiny kynout (já nechávám i déle).

Při tomto chlebu platí pravidlo, že čím déle těsto kyne, tím více dírek bude mít po upečení.

Nastavíme si troubu na 250 stupňů.

Vykynuté těsto vytvarujeme na bochníky a uložíme na plech nebo mísu vystlanou papírem pečení, nebo klasicky vymaštěnou vepřovým sádlem, případně olejem.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Tato žena umírala dlouhých 35 let! Důvodem bylo něco, co měl doma už každý z nás, proto se rozhodli varovat ostatní

Návrat a boj Jany Bouškové: Znovu se učí chodit a Vydra ji neopouští ani na krok

Herec Aleš Háma slaví výročí 24 let: Sdílel fotky a dojemná slova pro manželku

Pekarová Adamová dojala fanoušky: Manžel ji překvapil krásným gestem

Eva Pavlová zazářila v Rakousku: Sama bez prezidenta a v outfitu, který všechny mile překvapil!

Další články