7 denní chlebíček podle mé babičky – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

41983
Sdílejte

Postup :

Postupujeme jako při přípravě klasického cesta. Z trochy teplé vody, droždí a cukru smícháme kvásek – počkáme, dokud vyjde. Pak vše spolu zpracujeme – pořádně prohněteme rukama a necháme alespoň 3 hodiny kynout (já nechávám i déle).

Při tomto chlebu platí pravidlo, že čím déle těsto kyne, tím více dírek bude mít po upečení.

Nastavíme si troubu na 250 stupňů.

Vykynuté těsto vytvarujeme na bochníky a uložíme na plech nebo mísu vystlanou papírem pečení, nebo klasicky vymaštěnou vepřovým sádlem, případně olejem.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Z malého Maxíka je už školák. Stal se prvním Čechem, který získal nejdražší lék na světě za 50 milionů! Tento lék mu změnil osud!

Ve věku 78 let zemřel americký režisér : Autor kultovního seriálu Twin Peaks

Po smrti psychologa Ptáčka začaly vyplouvat na povrch zarážející fakta. Neshody v manželství a zdravotní potíže

AKTUÁLNĚ : Srážka dvou vlaků v Praze. Na místě je velký počet zraněných

Populární herečka Jana Boušková má za sebou náročnou operaci. Zotavila se skvěle a zase pracuje, řekl Vydra

Další články