7 denní chlebíček podle mé babičky – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

39876
Sdílejte

Postup :

Postupujeme jako při přípravě klasického cesta. Z trochy teplé vody, droždí a cukru smícháme kvásek – počkáme, dokud vyjde. Pak vše spolu zpracujeme – pořádně prohněteme rukama a necháme alespoň 3 hodiny kynout (já nechávám i déle).

Při tomto chlebu platí pravidlo, že čím déle těsto kyne, tím více dírek bude mít po upečení.

Nastavíme si troubu na 250 stupňů.

Vykynuté těsto vytvarujeme na bochníky a uložíme na plech nebo mísu vystlanou papírem pečení, nebo klasicky vymaštěnou vepřovým sádlem, případně olejem.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Roman Skamene oslavil 70. narozeniny. Z jeho důchodu vám spadne brada!

VELKÉ NEŠTĚSTÍ : Žena s malým dítětem v náručí si stoupla přímo před projíždějící vlak, neměly šanci přežít

Bývalý hokejista Tomáš Plekanec slaví 43. narozeniny. Spřízněnou duši až na druhý pokus. O to víc si svého štěstí váží

Definitivní konec : Ústavní soud odmítl stížnost Petra Kramného (46), jenž marně usiloval o obnovu řízení

Mimořádně smutná zpráva: ZEMŘELA Jana Šulcová (†76), hvězda S tebou mě baví svět !

Další články