7 denní chlebíček podle mé babičky – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

55614
Sdílejte

Postup :

Postupujeme jako při přípravě klasického cesta. Z trochy teplé vody, droždí a cukru smícháme kvásek – počkáme, dokud vyjde. Pak vše spolu zpracujeme – pořádně prohněteme rukama a necháme alespoň 3 hodiny kynout (já nechávám i déle).

Při tomto chlebu platí pravidlo, že čím déle těsto kyne, tím více dírek bude mít po upečení.

Nastavíme si troubu na 250 stupňů.

Vykynuté těsto vytvarujeme na bochníky a uložíme na plech nebo mísu vystlanou papírem pečení, nebo klasicky vymaštěnou vepřovým sádlem, případně olejem.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Česko zasáhla smutná zpráva : Zemřela Dana Drábová

Polsko chce po Česku kus území. Polská vláda to plánuje řešit hned po volbách

Hnus a pachuť blitek! Ornella Koktová (32) zkritizovala vyhlášenou restauraci Radka Kašpárka. Šéfkuchař to nenechal bez reakce

Boj s vnitřními démony : Markéta Pekarová přiznala psychické problémy

Kdo bude příští premiér podle bookmakerů? V šestici největších favoritů tvoří překvapivá jména i jedna žena

Další články