7 denní chlebíček podle mé babičky – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

46652
Sdílejte

Postup :

Postupujeme jako při přípravě klasického cesta. Z trochy teplé vody, droždí a cukru smícháme kvásek – počkáme, dokud vyjde. Pak vše spolu zpracujeme – pořádně prohněteme rukama a necháme alespoň 3 hodiny kynout (já nechávám i déle).

Při tomto chlebu platí pravidlo, že čím déle těsto kyne, tím více dírek bude mít po upečení.

Nastavíme si troubu na 250 stupňů.

Vykynuté těsto vytvarujeme na bochníky a uložíme na plech nebo mísu vystlanou papírem pečení, nebo klasicky vymaštěnou vepřovým sádlem, případně olejem.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Lidé na nemocenské můžou jít na procházku, ale má to svá přísná pravidla. Musíte být v 19:00 doma

Markéta Pekarová Adamová má trápení : V rodném městě se na její rodinu dívají skrz prsty

Proč někteří lidé mají na rameni tuto JIZVU? Pokud ji také máte, měli byste vědět toto…

Češi zuří! Tohle se nedělá. Kaufland udělal strašnou věc. Tam už mě nikdo neuvidí !

Zavřete oči a prstem ukažte na jedno číslo. Podívejte se, co toto číslo prozradí o vaší blízké budoucnosti

Další články