7 denní chlebíček podle mé babičky – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

47298
Sdílejte

Postup :

Postupujeme jako při přípravě klasického cesta. Z trochy teplé vody, droždí a cukru smícháme kvásek – počkáme, dokud vyjde. Pak vše spolu zpracujeme – pořádně prohněteme rukama a necháme alespoň 3 hodiny kynout (já nechávám i déle).

Při tomto chlebu platí pravidlo, že čím déle těsto kyne, tím více dírek bude mít po upečení.

Nastavíme si troubu na 250 stupňů.

Vykynuté těsto vytvarujeme na bochníky a uložíme na plech nebo mísu vystlanou papírem pečení, nebo klasicky vymaštěnou vepřovým sádlem, případně olejem.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Tereza Černochová na pohřeb Heleny Zeťové nepřijela. Uctila památku jiným způsobem a to, že…

Oblíbeného moderátora Jiřího Vondru (†40) zradilo srdce. Před smrtí navštívil lékaře, myslel si, že jde o nachlazení

Zemřel papež František! Dlouho se trápil

Aničku Slováčkovou dlouhodobě trápil kašel. Kateřina Brožová v rozhovoru naznačila, že lékaři možná její zdravotní stav jako u onkologické pacientky podcenili

Anna Slováčková se nevzdávala a myslela také na budoucnost : V necelých 30 letech se zabezpečila

Další články