Naše buňky, aby mohly úspěšně fungovat, by měly mít mírně zásadité pH, mírně nad 7. U zdravého jedince je pH krve mezi 7,40 a 7,45. Krev se neustále reguluje, aby neupadla do metabolické kyselosti. Některé potraviny však překyselují krev a znečišťují organismus.
Potraviny, které překyselují organismus:
Rafinovaný cukr a všechny jeho deriváty – ten je ze všeho nejhorší, neboť v něm nejsou žádné bílkoviny, tuky, vitamíny ani minerály, pouze rafinované sacharidy, které škodí trávicímu systému. Jeho pH je 2,1 (velmi kyselé)
- Maso (všechny druhy)
- Produkty živočišného původu – mléko a sýry, smetana, jogurty atp.
- Rafinovaná sůl
- Rafinovaná mouka a všechny její deriváty jako těstoviny, koláče, sušenky atp.
- Chléb
- Margarín Všechny průmyslově zpracované a konzervované potraviny, které obsahují konzervační látky, umělá barviva, aroma, stabilizátory
- Antibiotika a všechny léky obecně
- kofein
- Alkohol
- Tabák
Potraviny, které zvyšují zásaditost těla:
- Ovoce-Například citron má uvnitř těla velmi vysoký stupeň zásaditosti. (Nenechte se oklamat jeho velmi kyselou chutí).
- Mandle-Extrémně zásadité jídlo!
- Celé zrníčka-Jedinou alkalizující obilninou je proso. Všechny ostatní obiloviny jsou mírně kyselé, ale ideální strava vyžaduje i určité procento kyselosti, proto byste měli nějaké obiloviny sníst. Všechny obiloviny se musí konzumovat vařené.
- Med-Má velmi vysokou zásaditost.
- Chlorofyl-Zelené rostliny obsahují chlorofyl, který je velmi zásaditý.
- Voda-Je důležitá pro tvorbu kyslíku. Vždy zůstaňte dobře hydratovaní, pijte vodu po malých doušcích během dne.
- Cvičení-Cvičení pomáhá udržovat zásaditost organismu, neboť dodává kyslík do celého těla. Sedavý způsob života ničí život.
Správný poměr pH
Jak bylo zdůrazněno, je naprosto nemožné, aby rakovina vznikla u člověka, který se zdravě stravuje, pije hodně čisté vody a cvičí.
Chcete-li jíst správně, zajistěte si 60% zásaditou stravu a vyhýbejte se výrobkům, které jsou převážně kyselé, jako jsou limonády, sladkosti, rychlé občerstvení. Nezneužívejte jej a používejte jej co nejméně.
Pokud jste nemocní, v ideálním případě by vaše strava měla být z 80% zásaditá. Pokud máte rakovinu, ráda zní, abyste své tělo co nejvíce alkalizovali. Můžete toho dosáhnout pomocí diety, cvičení, vyhýbání se stresu a dodatečný příjem chlorofylu.