Štefan Margita daroval nemocnici přístroj v hodnotě jednoho milionu korun na památku své zesnulé manželky Hany Zagorové!

4246
Sdílejte

Nadace Hany Zagorové se brzy stala aktivním subjektem v oblasti zdravotní a sociální pomoci. Jedním z jejích prvních kroků bylo darování vysoce kvalitního přístroje Cryofuge 16, který stál milion korun, Ústavu hematologie a krevní transfuze (ÚHKT), největšímu centru tohoto typu v Česku. Margita uvedl, že tento velkokapacitní chlazený centrifugátor „bude klíčový pro zpracování krevních složek a přispěje k lepší péči o pacienty.“ Věří, že toto technologické vylepšení pomůže odborníkům v jejich záslužné práci.

Margitova nadační činnost se však nezaměřuje pouze na materiální dary. Jako trvalou připomínku zesnulé manželky plánuje také speciální muzikál, založený na jejích nejslavnějších písních. „Hanka bude vždy s námi,“ řekl dojatě Margita, a dodal, že zpěvačka se v muzikálu stane jakýmsi „duchovním průvodcem.“

Kam dál?

Václav Neckář slaví 81. narozeniny. Devět let je vdovec. Syn žije v ústraní, otci po mrtvici velmi pomohl

Otřesný výjezd záchranářů ve Lhotce : Rok a půl staré dítě spadlo do ohniště a utrpělo popáleniny na celém těle

AKTUÁLNĚ : Tragická nehoda u Stuttgartu.  Matka a její dva malí synové byli smrtelně zraněni poté, co je na chodníku srazilo Audi

Neuvěříte jak velký důchod měl Karel Gott (†80).

Neštěstí Ivy Hüttnerové: Syn Matouš chytil nerva a vymlátil baseballovou pálkou Barber shop v Říčanech. Hrozí mu až tři roky ve vězení!

Další články