Maxík už nastoupil do školy! Stal se prvním Čechem, který obdržel nejdražší lék na světě, jehož cena přesahuje 50 milionů korun. Tento lék mu doslova proměnil život!

726
Sdílejte

Maxík měl štěstí, že se stal prvním Čechem, který získal Zolgensma – tuto genovou terapii, která pomáhá odstraňovat příčiny jeho obtíží a výrazně zlepšuje jeho zdravotní stav.

Díky Zolgensma se Maxíkovi otevřely dveře k plnohodnotnému životu. Lék mu umožnil překonat omezení spojená se SMA a začít se rozvíjet stejně jako jeho vrstevníci. Nyní, jako školák, můžeme s radostí sledovat, jak se plně zapojuje do školního života a užívá si každý den v lavici.

Maxíkův příběh by nebyl možný bez velkorysosti a solidarity mnoha lidí, kteří se rozhodli podpořit jeho boj. Do sbírky se zapojilo množství lidí z celé České republiky, a vybralo se více než 60 milionů korun.

Tato podpora však nekončí pouze u Maxíka. Od prosince 2020 je Zolgensma hrazeno ze systému veřejného zdravotního pojištění v České republice. V prvních dvou letech uhradila Všeobecná zdravotní pojišťovna léčbu již 31 dětem, včetně nejmladší pacientky, které bylo pouhých 22 dní.

Zdroj: Ahaonline.cz

Kam dál?

Václav Neckář slaví 81. narozeniny. Devět let je vdovec. Syn žije v ústraní, otci po mrtvici velmi pomohl

Otřesný výjezd záchranářů ve Lhotce : Rok a půl staré dítě spadlo do ohniště a utrpělo popáleniny na celém těle

AKTUÁLNĚ : Tragická nehoda u Stuttgartu.  Matka a její dva malí synové byli smrtelně zraněni poté, co je na chodníku srazilo Audi

Neuvěříte jak velký důchod měl Karel Gott (†80).

Neštěstí Ivy Hüttnerové: Syn Matouš chytil nerva a vymlátil baseballovou pálkou Barber shop v Říčanech. Hrozí mu až tři roky ve vězení!

Další články