Velmi smutný osud české moderátorky. Její miminko má vzácnou chorobu, která se těžko léčí

1837
Sdílejte

Fenylketonurie, známá také jako Føllingova choroba, způsobuje, že v játrech miminka nefunguje správně enzym fenylalaninhydroxyláza. Tento enzym štěpí fenylalanin na tyrosin. Nemoc je zatím neléčitelná a postižení musí přijímat tyrosin ve zvýšené míře a upravit jídelníček, aby omezili příjem fenylalaninu, který se nachází v potravinách jako maso, ryby, vejce, mléko či čokoláda.

I přes tuto náročnou situaci je Veronika připravena bojovat. „Pro nás si ZDRAVÝ chlapec, který si vybral pouze speciální cestu, těším se, co se díky tobě zase nového naučím,“ vzkazuje svému synkovi. Nemoc, kvůli které musí nosit paruku, přiznala nedávno i slovenská moderátorka.

Veronika Kašáková a její rodina nyní čelí velké výzvě, ale jejich odhodlání a láska k malému Matyáškovi jim dodává sílu překonávat překážky. Fanoušci a veřejnost sledují jejich příběh s nadějí a podporou, přejíce jim mnoho sil v boji s touto nemocí.

Kam dál?

Je to APOKALYPSA. Tak přirovnala starostka Zdeňka Blišťanová zaplavení města řekou Bělou. Když procházíte městem, nevěříte, říká

Dobrovolníci u Odry nasadili životy, aby ze zaplavených luk vyvedli krávy, ovce a koně. Majitel se na ně vykašlal

V oblasti Jeseníku nevydržely pod náporem vody první domy

Boží dopuštění u Luční boudy.  Valí se množství vody ve směru na Špindlerův Mlýn

Do Krkonoš dorazil sníh. U Luční boudy napadlo až 15 centimetrů

Další články