Venku vás něco kouslo a nevíte, co to bylo? Máme pro vás seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem

11551
Sdílejte


2. Blechy:

Blechy se v domě můžou objevit i když nemáme domácí mazlíčky. Stačí navštívit místo, kde jich je spousta. Kousnutí je obvykle víc a jsou menší. Na kůži se poté objeví malé rudé tečky a také intenzivní svědění. Po kousnutí blechami stačí ranky umýt peroxidem vodíku, okoupat se a oblečení vyprat při vysoké teplotě.

3. Štěnice:

Většina lidí si jich ani nevšimne, ale v noci nás nenechají na pokoji. Pokud se na kůži (místa bez ochlupení) objeví více než 4 kousnutí, kontaktujte odborníky, kteří už budou vědět, jak si se štěnicemi poradit. Reakce na kousnutí ve skutečnosti záleží na nás a našich genech. Kousnutí u některých lidí dokonce nejsou vidět. Ve většině případů ale vypadají jako na fotografii níže:

4. Pavouci:

Kousnutí pavouka je pravděpodobně největší a kůže je podrážděná a zarudlá přibližně 5-10 dní. Některé kousnutí jsou bolestivá, některá vůbec. Pokud si všimnete těchto teček, můžete si být jisti, že se jedná o kousnutí pavoukem. Pokousané místo umyjte mýdlem a vodou a poté přiložte studený obklad. Pokud se otok zvětší a místo je horké, okamžitě vyhledejte lékaře.

Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

Je to APOKALYPSA. Tak přirovnala starostka Zdeňka Blišťanová zaplavení města řekou Bělou. Když procházíte městem, nevěříte, říká

Dobrovolníci u Odry nasadili životy, aby ze zaplavených luk vyvedli krávy, ovce a koně. Majitel se na ně vykašlal

Cinklo zlato! Rychlostní kanoista Martin Fuksa (31) to dokázal. Všem ujel a famózním stylem urval nejcennější kov

Těžko uvěřitelné praktiky se odehrávali na Lounsku. Žena si užívala psem, vnukem a nevlastním synem. Její muž vše točil ..

David Pastrňák se tento víkend tajně OŽENIL se svou švédskou partnerkou Rebeccou v Chorvatsku

Další články