Vánoce mezi bezdomovci: Otec partnera Lucie Bílé má k životu tisícovku měsíčně. Syna zve na kávu

5792
Sdílejte

Roman Dvorský, otec mistra světa v benchpressu, si zařídil skromný přístřešek v garážích na ostravských Mariánských Horách. Jeho domovem je již dvě desetiletí místo, které postrádá základní životní komfort jako koupelna nebo toaleta. Žije zde za plechovými vraty, bez oken, a i přesto si nestěžuje.

Živí ho popelnice, jsou ale pořád prázdnější

Čím tedy naplňuje vlastní žaludek? Prý nespotřebovanými potravinami z popelnic a kontejnerů. „Nestydím se za to. Živí mě vyhozené potraviny, ale musím říct, že poslední dva roky lidé vyhazují stále méně jídla.“ Roman Dvorský nevybírá z domovního odpadu nedojedené kousky, spíše přebytky, které lidé vyhodí. „Kus tvrdého sýra, balení párků, salámek, konzervu s prošlou dobou spotřeby,“ líčí, co lze najít.„Válka na Ukrajině a energetická krize to ale změnily. Dobrých potravin je v popelnicích pořád méně, je vidět, že rodiny musí šetřit. Podle mě je teď normálně bída,“ zjistil. Možná by to byla zajímavá informace i pro ekonomy. Snad to bude trochu lepší těsně po Vánocích, až lidé vyčistí lednice od svátečních přebytků.

Kam dál?

Je to APOKALYPSA. Tak přirovnala starostka Zdeňka Blišťanová zaplavení města řekou Bělou. Když procházíte městem, nevěříte, říká

Dobrovolníci u Odry nasadili životy, aby ze zaplavených luk vyvedli krávy, ovce a koně. Majitel se na ně vykašlal

Cinklo zlato! Rychlostní kanoista Martin Fuksa (31) to dokázal. Všem ujel a famózním stylem urval nejcennější kov

Těžko uvěřitelné praktiky se odehrávali na Lounsku. Žena si užívala psem, vnukem a nevlastním synem. Její muž vše točil ..

David Pastrňák se tento víkend tajně OŽENIL se svou švédskou partnerkou Rebeccou v Chorvatsku

Další články