Poslední snímky Zdeny Hadrbolcové : Mrtvice ji upoutala na lůžko, zemřela v osamění

14662
Sdílejte

Zdena Hadrbolcová byla známá pro svou schopnost vtáhnout diváky do příběhu, a to jak svým komediálním, tak dramatickým talentem. Mnozí si ji budou pamatovat jako Růženku z nekonečného seriálu Ulice nebo jako starostlivou maminku z oblíbeného filmu Už zase skáču přes kaluže. Vedle těchto ikonických rolí se objevila v řadě dalších seriálů jako Rozpaky kuchaře Svatopluka, My všichni školou povinní, Přítelkyně z domu smutku či Létající Čestmír. Její filmografie zahrnuje také snímky jako Páni kluci, Slavnosti sněženek, Jak svět přichází o básníky nebo Návrat idiota. Její kolegové z branže, mezi nimiž byla například herečka Jaroslava Obermaierová a herec Jiří Krampol, vzpomínají na Zdenu Hadrbolcovou s hlubokým zármutkem, ale také s vděčností za společně prožité chvíle a vzájemnou inspiraci.

 

Obermaierová se s ní sblížila při natáčení seriálu Ulice, kde si spolu vybudovaly kamarádský vztah. Krampol vzpomíná na společné herecké začátky a na Hadrbolcovou jako na „příjemnou a pohodovou kolegyni“. Zdena Hadrbolcová zanechala po sobě dílo, které bude i nadále inspirovat a bavit generace diváků. Její úmrtí je ztrátou pro celý český kulturní svět, ale její odkaz a památka zůstanou v srdcích těch, kdo měli to štěstí ji znát, i v těch, kdo ji poznali pouze skrze obrazovku. Zemřela v osamění, bez přímých potomků, ale zanechala za sebou rodinu v širším smyslu slova – rodinu diváků, kolegů a všech, kteří jej milovali.

Kam dál?

Je to APOKALYPSA. Tak přirovnala starostka Zdeňka Blišťanová zaplavení města řekou Bělou. Když procházíte městem, nevěříte, říká

Dobrovolníci u Odry nasadili životy, aby ze zaplavených luk vyvedli krávy, ovce a koně. Majitel se na ně vykašlal

Cinklo zlato! Rychlostní kanoista Martin Fuksa (31) to dokázal. Všem ujel a famózním stylem urval nejcennější kov

Těžko uvěřitelné praktiky se odehrávali na Lounsku. Žena si užívala psem, vnukem a nevlastním synem. Její muž vše točil ..

David Pastrňák se tento víkend tajně OŽENIL se svou švédskou partnerkou Rebeccou v Chorvatsku

Další články