Léčba pro Martínka za sto milionů se blíží. Pomoc najde ve Francii

434
Sdílejte

Cesta k léčbě byla dlouhá Martínkovi rodiče vzkázali prostřednictvím Donia, že i když domluvit léčbu trvalo dlouho a věřili, že by se chlapec mohl zotavovat již během Vánoc doma, nyní se radují z blížícího se termínu. Přesné datum zákroku si přejí ponechat v tajnosti, neboť může dojít k jeho změně. \n# Syndrom AADC a boj s každodenními výzvami Martínek se potýká s nedostatečnou produkcí enzymu AADC, což má zásadní vliv na fungování neurotransmiterů.

Pacienti s tímto syndromem mají neurologické i další zdravotní potíže. Martin je zcela odkázán na pomoc svého okolí, nemůže samostatně udržet hlavu, trpí křečemi a má oslabený polykací reflex. \n# Genová terapie jako šance na zlepšení Léčba genovou terapií lékem Upstaza, jejíž cena se pohybuje okolo 100 milionů korun, by mohla Martínkovi poskytnout šanci zbavit se většiny obtíží. Zdravotní pojišťovna však terapii odmítla zaplatit, vzhledem k vzácnosti onemocnění. \n# Neuvěřitelná podpora od veřejnosti Veřejná sbírka byla vyhlášena 22. srpna s cílem získat 100 milionů korun.

Kam dál?

Je to APOKALYPSA. Tak přirovnala starostka Zdeňka Blišťanová zaplavení města řekou Bělou. Když procházíte městem, nevěříte, říká

Dobrovolníci u Odry nasadili životy, aby ze zaplavených luk vyvedli krávy, ovce a koně. Majitel se na ně vykašlal

V oblasti Jeseníku nevydržely pod náporem vody první domy

Boží dopuštění u Luční boudy.  Valí se množství vody ve směru na Špindlerův Mlýn

Do Krkonoš dorazil sníh. U Luční boudy napadlo až 15 centimetrů

Další články