Zemřela Patricia Janečková (†25): Její poslední slova : Nejsem anděl, tvrdila před smrtí

770
Sdílejte

Se zákeřnou nemocí bojovala od února 2022. Měla náročnou operaci, šestnáct chemoterapií a mastektomii, na kterou čekala půl roku.

Pro Patricii nebyl operní zpěv jen pěkným koníčkem. Jejím obrovským cílem bylo získat angažmá v Australské opeře v Sydney. Ve Vídeňské opeře chtěla zpívat se svým velkým vzorem Annou Netrebko a také chtěla spojit svůj hlas s Andreem Boccelli.

„Nemyslím si, že jsem tak křehký anděl, jak se o mně říká. Ráda blbnu se sestrou, lyžuji, hraju bowling, badminton nebo si hraju se psem,“ vyprávěla o svých koníčcích při soutěži na Talentmanii.

Patrícia Janečková se narodila v německém Münchbergu slovenským rodičům, kteří se přestěhovali do Ostravy. V roce 2010 se stala suverénní vítězkou televizní talentové soutěže Talentmania a o rok později bylo její první album pokřtěno Evou Urbanovou a Karlem Gottem. Krátce nato odehrála svůj první sólový koncert v Bratislavě. Následovala řada mnoha vystoupení na prestižních akcích a festivalech. Zpívala a spolupracovala s významnými umělci, často za jejími zády s velkými symfonickými orchestry. V šestnácti letech se stala absolutní vítězkou Concorso Internazionale Musica Sacra v Římě. Získala stipendium na pěvecké kurzy v Itálii pod vedením světoznámého barytonisty milánské La Scaly Renata Brusona. V roce 2016 se jí podařilo získat tři ceny na Mezinárodní pěvecké soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech.

Kam dál?

Je to APOKALYPSA. Tak přirovnala starostka Zdeňka Blišťanová zaplavení města řekou Bělou. Když procházíte městem, nevěříte, říká

Dobrovolníci u Odry nasadili životy, aby ze zaplavených luk vyvedli krávy, ovce a koně. Majitel se na ně vykašlal

Cinklo zlato! Rychlostní kanoista Martin Fuksa (31) to dokázal. Všem ujel a famózním stylem urval nejcennější kov

Těžko uvěřitelné praktiky se odehrávali na Lounsku. Žena si užívala psem, vnukem a nevlastním synem. Její muž vše točil ..

David Pastrňák se tento víkend tajně OŽENIL se svou švédskou partnerkou Rebeccou v Chorvatsku

Další články