Yvonne Přenosilová to v životě neměla lehké. Roky trápení a potoky slz kvůli synovi si vybraly svou daň

1087
Sdílejte

Svou kariéru nastartovala v šedesátých letech, kdy byla hvězdou první velikosti i v divadle Semafor, Apollo, ale zpívala i se skupinou Olympic.

Poté, co v roce 1968 podepsala manifest 2000 slov, byla pronásledována režimem do takové míry, že s rodiči emigrovala do Německa. Usadili se ve městě Mnichov, kde se v roce 1978 provdala za právníka, barona Maxmiliána von Schuckmanna, kterému rok po svatbě porodila syna Maxmiliána. Pracovala jako letuška a později, na popud Karla Kryla i v rádiu Svobodná Evropa.

Osudný rozvod a ztráta milovaného syna

Pouhých 6 let trvalo její manželství. Vychovávala syna po rozvodu sama. Velký zvrat nastal s příchodem něžné revoluce a politického převratu v roce 1989. V Československu na ni fanoušci nezapomněli, takže oprášila své legendární hity a nastartovala opět pěveckou kariéru. Do svého rodiště se kvůli různým vystoupením a koncertům vracela tak často, že se nakonec v roce 1993 rozhodla do Prahy z Mnichova přestěhovat natrvalo. Velký problém, který ji sužoval do konce života nastal, když jí tehdy čtrnáctiletý syn dva týdny před stěhováním oznámil, že s ní odmítá vycestovat a zůstane bydlet v Mnichově u otce.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Je to APOKALYPSA. Tak přirovnala starostka Zdeňka Blišťanová zaplavení města řekou Bělou. Když procházíte městem, nevěříte, říká

Dobrovolníci u Odry nasadili životy, aby ze zaplavených luk vyvedli krávy, ovce a koně. Majitel se na ně vykašlal

V oblasti Jeseníku nevydržely pod náporem vody první domy

Boží dopuštění u Luční boudy.  Valí se množství vody ve směru na Špindlerův Mlýn

Do Krkonoš dorazil sníh. U Luční boudy napadlo až 15 centimetrů

Další články