Vysoké pokuty za domácí zabijačky. Můžete dostat pokutu až 25 000 korun..

274
Sdílejte

Jaké je znění nového zákona, který jednotlivci považují za hrozný? Měla by být rozdělena do dvou částí.

Začneme se závazkem hlásit domácí zabijačku a to nejméně 2 den předem. Hlášení by mělo být možné tváří v tvář, ale navíc telefonicky, poštou nebo tištěné. Kdo nenahlásí zabijačku, hrozí mu velký prolbém. I přesto, že zabijačku nahlásíte, musíte úřadům dodat určité výsledky testů, že vepřové maso není závadné. To vyžaduje přísné kontroly.

Druhá část zákona řídí, jak bude zabijačka vykonána. Podle nové směrnice musí být vidět, že stvoření nebude před porážkou vystaveno úzkosti, strachu nebo utrpení. Je důležité využít hmatatelnou techniku, často spojenou se základním šokem zvířete. Kdo se zabijačky někdy účastnil, dobře ví, že prase běhá a často kvílí a v tu chvíli vás prase orhožuje vysokou pokutou, protože kdo ohodnotí míru stresu?

Zda tento zákon způsobí, že zabijačky na vesnicicíh vymizí se teprve uvidí. Každopádně organizace této události bude velmi složitý a organizátorům zabijačky budou hrozit velké pokuty ze všech stran.

Kam dál?

Marta Jandová si připomíná velmi smutné výročí! „Maminko, dnes je to 33 let bez tebe. Stýská se mi moc.“

Už je to třicet let od úmrtí Rudolfa Hrušínského. Vzpomínka na nezapomenutelného herce.

Alena Vránová, představitelka Pyšné princezny, předvedla na veřejnosti! Ve svých 91 letech je krásná!

Po absolvování chemoterapie prezentovala Anička Slováčková. “Kašel na kila a vlasy,” zvolala! Svůj boj předvádí s důstojností a humorem.

Další neuvěřitelné pokroky malého Martínka. Již se převaluje a komunikuje s okolím. Rodiče jsou šťastní!

Další články