Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

521
Sdílejte

Postup:

Příprava těsta:

    • Rozmrazte listové těsto podle pokynů na obalu. Rozválejte na pomoučněném povrchu na tloušťku přibližně 5 mm. Těsto vložte do vymazané a moukou vysypané formy, propíchejte vidličkou a pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, nebo dokud není zlatavě křupavé. Nechte vychladnout.Příprava krémové náplně:
      • V kastrůlku přiveďte k varu 400 ml mléka s vanilkovým luskem rozříznutým podélně (nebo vanilkový extrakt).
      • Ve směsi žloutků, cukru a kukuřičného škrobu rozmíchejte zbytek mléka, až vznikne hladká směs. Tuto směs pomalu a za stálého míchání přilévejte do horkého mléka. Vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne.
      • Krém odstavte z ohně, odstraňte vanilkový lusk a nechte mírně vychladnout. Poté krém promíchejte do hladka a nechte úplně vychladnout. Smíchejte s ušlehanou smetanou a rozetřete na vychladlé těsto.

Kam dál?

Je to APOKALYPSA. Tak přirovnala starostka Zdeňka Blišťanová zaplavení města řekou Bělou. Když procházíte městem, nevěříte, říká

Dobrovolníci u Odry nasadili životy, aby ze zaplavených luk vyvedli krávy, ovce a koně. Majitel se na ně vykašlal

Cinklo zlato! Rychlostní kanoista Martin Fuksa (31) to dokázal. Všem ujel a famózním stylem urval nejcennější kov

Těžko uvěřitelné praktiky se odehrávali na Lounsku. Žena si užívala psem, vnukem a nevlastním synem. Její muž vše točil ..

David Pastrňák se tento víkend tajně OŽENIL se svou švédskou partnerkou Rebeccou v Chorvatsku

Další články