Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

956
Sdílejte

Postup:

Příprava těsta:

    • Rozmrazte listové těsto podle pokynů na obalu. Rozválejte na pomoučněném povrchu na tloušťku přibližně 5 mm. Těsto vložte do vymazané a moukou vysypané formy, propíchejte vidličkou a pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, nebo dokud není zlatavě křupavé. Nechte vychladnout.Příprava krémové náplně:
      • V kastrůlku přiveďte k varu 400 ml mléka s vanilkovým luskem rozříznutým podélně (nebo vanilkový extrakt).
      • Ve směsi žloutků, cukru a kukuřičného škrobu rozmíchejte zbytek mléka, až vznikne hladká směs. Tuto směs pomalu a za stálého míchání přilévejte do horkého mléka. Vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne.
      • Krém odstavte z ohně, odstraňte vanilkový lusk a nechte mírně vychladnout. Poté krém promíchejte do hladka a nechte úplně vychladnout. Smíchejte s ušlehanou smetanou a rozetřete na vychladlé těsto.

Kam dál?

Atentát v Utahu. Po střelbě na Univerzitě zemřel jeden z nejvlivnějších hlasů Trumpova hnutí Charlie Kirk

Šárka Krausová prozradila hlavní důvod odchodu ze seriálu Ulice

Štefan Margita (69) poprvé přiznal nový vztah. Tři roky po smrti jeho milované manželky Hany Zagorové

Vyrostl v ghettu, vyhrál reality show VyVolení. Už dlouhou dobu o něm není slyšet. Co dnes dělá Vladko Dobrovodský?

Prezident Pavel vyzývá, aby Čeští vojáci byli nasazeni na Ukrajině

Další články