Českou republiku překvapivě nepokryl saharský prach, ale měření odhalilo úplně něco jiného

1063
Sdílejte

Kvůli silným inverzním situacím, které se vyskytují převážně v chladných částech roku, tak kvalita ovzduší v Česku místy výrazně poklesla. Nejhorší situace je v Moravskoslezském a Ústeckém kraji, Praze a dalších velkých městech.“Chtěli bychom apelovat na veřejnost, aby v takových inverznich situacích pokud možno omezila jízdy autem a přitápění v kotlích na tuhá paliva. Každé snížení emisí může významně pomoci zlepšit kvalitu vzduchu, kterým dýcháme,“ doplnil Šebela.Současná epizoda se špatnou kvalitou ovzduší by podle ČHMÚ měla trvat do konce týdne. Poté by inverze měla slábnout a rozptylové podmínky by se měly zlepšit. Nicméně problém inverzí a s nimi spojených vysokých koncentrací škodlivin je v ČR dlouhodobý a bude potřeba hledat systematická řešení. Odborníci doporučují větší podporu čistých forem dopravy a ekologičtějších způsobů vytápění.

Kam dál?

Je to APOKALYPSA. Tak přirovnala starostka Zdeňka Blišťanová zaplavení města řekou Bělou. Když procházíte městem, nevěříte, říká

Dobrovolníci u Odry nasadili životy, aby ze zaplavených luk vyvedli krávy, ovce a koně. Majitel se na ně vykašlal

Cinklo zlato! Rychlostní kanoista Martin Fuksa (31) to dokázal. Všem ujel a famózním stylem urval nejcennější kov

Těžko uvěřitelné praktiky se odehrávali na Lounsku. Žena si užívala psem, vnukem a nevlastním synem. Její muž vše točil ..

David Pastrňák se tento víkend tajně OŽENIL se svou švédskou partnerkou Rebeccou v Chorvatsku

Další články