Anna (†38) zemřela během túry: Smrtící pád před očima dětí! Srdcervoucí zpověď partnera Petra

34700
Sdílejte

Hory, kopce a turistiku milovala ak lásce k pohybu v přírodě vedla i své tři děti. Když mohli, vždy šli na výlet. V sobotu pro to byly přímo ideální podmínky. Anna si umínila, že se vyberou na poměrně náročnou túru na Zbojnický chodník. Na něm však musí na některých úsecích člověk dávat pozor na každý krok. Konečně, o pády a zranění tam není nouze. Loni tam zemřel po 80metrovém pádu do rokle 15letý Jurko, který tam byl s maminkou. A předtím tam o život přišly dvě Polky…

Strašný telefonát

Annu však náročná a nebezpečná trasa neodradila, dokonce nedala ani na partnera Petra, který ji vystříhal, aby se tam s dětmi nevydali. „Říkal jsem jí, aby tam nešla,“ prozradil Peter. „Velmi dobře to tam znám. Původně měla jít s dětmi jen sem, nedaleko za naši obec na vyjížďku. Netuším, proč tam nakonec šli. Byl jsem pryč u rodiny na Oravě,“ ozřejmil, proč nešli na výlet spolu.

„Seděl jsem na návštěvě u rodiny a najednou mi zvoní telefon. Na druhé straně mi policisté říkali, že si mám přijít po děti na stanici. Teprve potom mi řekli, co se stalo. Téměř jsem pustil mobil,“ popsal moment, kdy mu téměř zastalo srdce. Anička uklouzla na chodníku. Desítky metrů dlouhý pád neměla šanci přežít, což potvrdily i záchranáři.

„Na místo okamžitě směřovali pozemní záchranáři HZS z oblastního střediska Malá Fatra a také byl ze Žiliny vyslán vrtulník. Nic se nedalo dělat. Její tělo bylo nabaleno a transportováno za pomoci rakouského vozíku k cestě, kde se dostavila k obhlídce i lékařka VZZS. Následně bylo transportováno k domu HZS ve Štefanově. Zde bylo po provedení nezbytné dokumentace předáno příslušníkům PZ a pohřební službě,“ informovali záchranáři.

Dětem to řekl ráno
Poté, co Peter vyděšené děti přivezl domů, musel se vypořádat s několika těžkými úkoly. Kromě vyrovnání se se ztrátou milované partnerky se snažil uklidnit i tři malé rozrušené ratolesti, které na vlastní oči viděli, jak hluboká rokle spolkla jejich maminku. „Děti mi večer říkaly, jak maminka spadla do rokle. Zůstali tam stát a po hodné chvíli si jich všiml turista, který okamžitě doběhl a přivolal záchranné složky,“ dodal otec, který dětem v sobotu večer ještě nedokázal říci, že maminku už neuvidí.

„Ani jen jsem neměl odvahu dětem říct, že maminka zemřela. Večer si mysleli, že je v nemocnici. Pěť už něco tušil, protože se mě večer ptal, jestli budeme mít novou maminku,“ hlesel. Jenže jak si lehl a nedělní ráno se blížilo, jen se převaloval a ani oka nezamhouřil. „Ráno jsem jim to řekl. Jsou malé, neumí to tak chápat, ale bude jim nesmírně chybět,“ dodal utrápený vdovec, který partnerce nic nevyčítá. Ví, že byla turistkou tělem i duší a nikdy by neriskovala a neohrozila děti.

Kam dál?

Je to APOKALYPSA. Tak přirovnala starostka Zdeňka Blišťanová zaplavení města řekou Bělou. Když procházíte městem, nevěříte, říká

Dobrovolníci u Odry nasadili životy, aby ze zaplavených luk vyvedli krávy, ovce a koně. Majitel se na ně vykašlal

Cinklo zlato! Rychlostní kanoista Martin Fuksa (31) to dokázal. Všem ujel a famózním stylem urval nejcennější kov

Těžko uvěřitelné praktiky se odehrávali na Lounsku. Žena si užívala psem, vnukem a nevlastním synem. Její muž vše točil ..

David Pastrňák se tento víkend tajně OŽENIL se svou švédskou partnerkou Rebeccou v Chorvatsku

Další články