Zemřela Anna Váchalová (†92). V dětství jí matka uřízla ruce. Celý život zasvětila pomoci druhým

117179
Sdílejte

Útok na dcery zastavil kolemjdoucí sedlák, který holčičkám poskytl první pomoc, zaškrtil jim tepny a jel pro lékaře. Matku umístili do psychiatrické léčebny, kde po roce a půl zemřela. Anička s Libuškou vyrůstaly nejprve v péči otce, ale kvůli náročnosti se o ně poté staral Jedličkův ústav v Praze až do jejich dospělosti.I přes svůj celoživotní hendikep se Anna nevzdala a žila aktivní život. Naučila se používat protézy, 30 let řídila auto, zvládala domácí práce, šití i psaní. Pracovala jako mzdová účetní, před revolucí předsedala Svazu invalidů a po roce 1989 se stala i poslankyní.Její osobní život poznamenala tři manželství – první nebylo šťastné kvůli manželově alkoholismu. Druhé s Oldřichem ano, dokud po 5 letech nezemřel na svalovou dystrofii. Nejdéle, 22 let, žila s třetím mužem Miloslavem.

Kam dál?

Je to APOKALYPSA. Tak přirovnala starostka Zdeňka Blišťanová zaplavení města řekou Bělou. Když procházíte městem, nevěříte, říká

Dobrovolníci u Odry nasadili životy, aby ze zaplavených luk vyvedli krávy, ovce a koně. Majitel se na ně vykašlal

Cinklo zlato! Rychlostní kanoista Martin Fuksa (31) to dokázal. Všem ujel a famózním stylem urval nejcennější kov

Těžko uvěřitelné praktiky se odehrávali na Lounsku. Žena si užívala psem, vnukem a nevlastním synem. Její muž vše točil ..

David Pastrňák se tento víkend tajně OŽENIL se svou švédskou partnerkou Rebeccou v Chorvatsku

Další články