Evropu čeká válka s Ruskem, musíme se připravit, burcuje polský generál

89
Sdílejte

Jejich jaderná rétorika je podle něj velmi nebezpečná. Generál navrhuje, aby NATO v rámci odstrašení častěji létalo s jadernými zbraněmi na palubě letadel, jako to dělalo v 70. a 80. letech.Andrzejczak také vyjádřil pochybnosti, že by Severní Korea plánovala prodávat zbraně Rusku bez souhlasu Číny. Severní Korea podle něj není dost silná ani svobodná na to, aby takovou nabídku učinila sama. Možná se jen testuje odhodlání a pozornost Západu, ale důležitější prý je, co na to řekne Čína.Generál dále varoval, že Rusko je v permanentním válečném stavu a je velmi aktivní i v Polsku, kde hledá trhliny v systému a snaží se zasahovat do médií. Předpověděl také, že se Rusko pokusí vyvolat krizi v průběhu nadcházejících polských voleb.Pokud by Ukrajina válku prohrála a Bělorusko se dostalo ještě více pod ruský vliv, podle Andrzejczaka by Polsku nestačilo ani omezit obranné výdaje na 5 % HDP a mít 300tisícovou armádu. Západ by ztratil důvěryhodnost a sledovala by to i Čína. Jde tedy o „velkou hru“.Ruské výhružky jadernými zbraněmi generál přirovnal k chování gangsterů, kteří si přinesou zbraně k jednacímu stolu, zatímco Západ přichází neozbrojený v košili. NATO je ale jaderná organizace a měla by být vůči Rusku mnohem proaktivnější a tvrdší.

Kam dál?

Je to APOKALYPSA. Tak přirovnala starostka Zdeňka Blišťanová zaplavení města řekou Bělou. Když procházíte městem, nevěříte, říká

Dobrovolníci u Odry nasadili životy, aby ze zaplavených luk vyvedli krávy, ovce a koně. Majitel se na ně vykašlal

Cinklo zlato! Rychlostní kanoista Martin Fuksa (31) to dokázal. Všem ujel a famózním stylem urval nejcennější kov

Těžko uvěřitelné praktiky se odehrávali na Lounsku. Žena si užívala psem, vnukem a nevlastním synem. Její muž vše točil ..

David Pastrňák se tento víkend tajně OŽENIL se svou švédskou partnerkou Rebeccou v Chorvatsku

Další články