Důchodkyně Vondráčková vyhrála soud o zvýšení penze: Stát mě chtěl okrást. Kolik bude brát?

781
Sdílejte

Už jsme informovali jako první o nespokojené Heleně Vondráčkové, které se nezamlouvala výše starobního důchodu, který jí stanovila sociální pojišťovna. Pěvecká diva s téměř šedesátiletou mezinárodní kariérou, dostávala navzdory počtu odpracovaných let a vysokým výdělkům 13 000 korun (555,54 eur).

Bizarní situace

„Zaskočilo mě to i pobavilo. To mám za celá ta léta co jsem státu v zahraničí vydělávala spoustu valut? Ze všech našich výdělků jsme museli předávat obrovské provize,“ podotkla naštvaně.

Když Helena na sociálním úřadě žádala vysvětlení jak se dopracovali ke stanovené částce, dozvěděla se, že neevidují roky během kterých ji zastupovala agentura Pragokoncert. „Stála jsem tam jako Alenka v říši divů. Z divadla Rokoko jsem odcházela v roce 1968 a celou tu dobu, až do začátku devadesátých let, jsem pracovala pod Pragokoncertem. Všichni to vědí, ale jim k tomu prý chybí podklady. Ztratili se, nebo utopili, prostě nejsou,“ popsala před námi bizarní situaci.

Kam dál?

Je to APOKALYPSA. Tak přirovnala starostka Zdeňka Blišťanová zaplavení města řekou Bělou. Když procházíte městem, nevěříte, říká

Dobrovolníci u Odry nasadili životy, aby ze zaplavených luk vyvedli krávy, ovce a koně. Majitel se na ně vykašlal

Cinklo zlato! Rychlostní kanoista Martin Fuksa (31) to dokázal. Všem ujel a famózním stylem urval nejcennější kov

Těžko uvěřitelné praktiky se odehrávali na Lounsku. Žena si užívala psem, vnukem a nevlastním synem. Její muž vše točil ..

David Pastrňák se tento víkend tajně OŽENIL se svou švédskou partnerkou Rebeccou v Chorvatsku

Další články