Postup: Nachystáme si dresink. V malém hrnci smícháme olej, cukr, hořčici, sójovou omáčku a worcesterskou omáčku. Na mírném ohni mícháme tak, aby vznikla jednotná směs – zálivka na salát. Směs se však nesmí vařit, poté složíme z plamene a necháme vychladnout.
Potom si nakrájíme salám a okurku na proužky a cibuli na kostičky. Vše dáme do misky a přidáme vychladlý dresink a 2 lžíce majonézy. Nakonec salát Rumcajs dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvým pečivem. Ještě lepší je uležel do druhého dne.
Svačinový salát
Potřebujeme:
300 g salám měkký
2 PL omáčka worcesterská
1 PL ocet
3 PL kečup
1 ks kukuřice v konzervě
2 ks vejce uvařená na tvrdo
2 GB oleje
3-4 ks okurky sladkokyselé
2 ks menší cibule
250 g omáčka tatarská omáčka
Postup: Salám, vajíčka, okurky, cibuli nakrájíme tak jak máme v salátech rádi, přidáme kukuřici. Ve druhé misce smícháme všechny pochutiny. Salát na svačinu – obrázek 1 2 Vše spolu smícháme a odložil do chladničky odležet. Podáváme s čerstvým pečivem.
Pařížský Salát podle ČSN
Potřebujeme:
400 g pařížského salámu nakrájeného na nudličky
180 g sterilizovaných okurek nakrájených nadrobno
60 g sterilizovaného hrášku
25 g cibule nakrájené nadrobno
zálivka:
300 g základní majonézy (doma udělané)
10 g krupicový cukr
10 g sůl
20 g plnotučná hořčice
5 g ocet
8 g worcesterská omáčka
0,5 g pepř
Postup: Nejdříve smícháme všechny přísady na salát a poté všechny přísady na zálivku. Dobře promícháme a můžeme podávat.
Pokračování na další straně