Tento recept na brambory je tak fantastický, že si ho zamiloval každý, kdo ochutnal. Brambory jsou úžasně křupavé, lahodné a chutné – takhle jsem je nikdy předtím nepekla, ale teď určitě budu.
Celý trik spočívá v tom, že se pečou položené ve speciální směsi sýra, česneku, pepře a soli, která vytvoří na povrchu super-křupavou vrstvu.
Potřebujeme:
10 – 12 malých brambor – ideálně červených
1/4 šálku rozpuštěného másla (šálek 220 ml)
strouhaný parmazán nebo jiný sýr
česneková sůl – sůl smíchaná s česnekovým práškem
jiný pepř (podle chuti)
Trouba přehřátá na 200
Postup:
Umyjte a nakrájejte brambory na polovinu. Rozpuštěné máslo nelijeme na plech a rovnoměrně rozetřeme.
Na máslo navrstvíme sýr, nasypeme česnekovou sůl a případně i další koření – vše tak, aby tvořilo rovnoměrnou vrstvu.