Takhle se vyrábí nejchutnější abaltská slanina – rozplývá se v ústech

817
Sdílejte

V Maďarsku se již v 9. století př. Kr. Kolem 18. století se chovala i prasata, ale chovem prasat se zabývali i naši předkové z dob ugrofinských, takže základní slovní zásobu maďarského chovu prasat lze vystopovat až do dob před maďarským výbojem. Slanina se později stala základem evropské rolnické stravy, protože je poměrně snadná na výrobu a dlouho vydrží.

Slanina je mimo jiné nezbytnou ingrediencí maďarské kuchyně a abált slanina, nebo jak se lidově říká uzená slanina, je považována za skutečnou delikatesu. V jednom z příběhů Gézy Gárdonyiho přímo nazval „uloučenou slaninu“ „králem jídel“.

Kam dál?

Marta Jandová si připomíná velmi smutné výročí! „Maminko, dnes je to 33 let bez tebe. Stýská se mi moc.“

Už je to třicet let od úmrtí Rudolfa Hrušínského. Vzpomínka na nezapomenutelného herce.

Alena Vránová, představitelka Pyšné princezny, předvedla na veřejnosti! Ve svých 91 letech je krásná!

Po absolvování chemoterapie prezentovala Anička Slováčková. “Kašel na kila a vlasy,” zvolala! Svůj boj předvádí s důstojností a humorem.

Další neuvěřitelné pokroky malého Martínka. Již se převaluje a komunikuje s okolím. Rodiče jsou šťastní!

Další články