Náhlý odchod Krčméryho († 62): Dramatické minuty před smrtí! Ráno pomáhal uprchlíkům a večer…

781
Sdílejte

Překonal infarkt či malárii, nakonec ho o život připravil zápal plic! V úterý večer otřásla celým Slovenskem šokující zpráva. Po těžkém oboustranném zápalu plic zemřel infektolog a odborník na tropickou medicínu Vladimír Krčméry.

Měl přitom pouhých 62 let. Skonal doma v kruhu rodiny a přestože byla k němu podle mluvčí záchranářů přivolána večer i záchranka, už mu nedokázali pomoci. Hospody se celý profesní život věnoval pomoci druhým, působil na mnoha zahraničních misích. Ještě v neděli se objevil v pořadu TV JOJ V sedmém nebi , kde finančně pomohl paní Ester, která potřebovala novou protézu. V den své smrti pomáhal uprchlíkům ve stanovém městečku v Kútech.

Pomáhat jiným měl v DNA. Posledním velkým projektem profesora Krčméryho bylo působení ve stanovém městečku pro uprchlíky v Kútech. Ministerstvo vnitra potvrdilo, že se tam nacházel ještě iv den své smrti.

„Migranti utíkají před válkou a mnozí z nich jsou vzdělaní lidé. My je bereme jako rovnocenné partnery, protože oni utíkají před válkou. Měli jsme zde i chlapce, který vstoupil na nášlapnou minu a měl utrženou končetinu, další měl utrženou ruku,“ uvedl tehdy profesor Krčméry, který byl odborníkem na tropickou medicínu, infektologii a onkologii, působil na několika zahraničních misích v Keni, Kambodži, Ugandě na Haiti. Pomáhal, i když se jeho zdravotní stav zhoršoval.

Nezlomil ho infarkt ani 5 malárií. Narodil se v roce 1960 v Bratislavě, během dětství s rodinou hodně cestoval. V roce 1968 dostal jeho otec práci na Státní univerzitě v New Yorku, později se však spolu s mámou a sestrou vrátil na Slovensko.

Kam dál?

Marta Jandová si připomíná velmi smutné výročí! „Maminko, dnes je to 33 let bez tebe. Stýská se mi moc.“

Už je to třicet let od úmrtí Rudolfa Hrušínského. Vzpomínka na nezapomenutelného herce.

Alena Vránová, představitelka Pyšné princezny, předvedla na veřejnosti! Ve svých 91 letech je krásná!

Po absolvování chemoterapie prezentovala Anička Slováčková. “Kašel na kila a vlasy,” zvolala! Svůj boj předvádí s důstojností a humorem.

Další neuvěřitelné pokroky malého Martínka. Již se převaluje a komunikuje s okolím. Rodiče jsou šťastní!

Další články