5 příznaků, které naznačují vztahové vyhoření: je důležité si jich všimnout včas

841
Sdílejte

K vyhoření může dojít nejen v práci, ale i ve vztazích. Vyhoření se stalo extrémně módním pojmem, což je dáno především tím, že problém nabývá celosvětově stále větších rozměrů. Zatímco nejčastěji se jedná o syndrom vyhoření v práci, tento jev se může objevit i ve vztazích.

Vyhoření může nastat z několika důvodů a je častější v dlouhodobých vztazích. Jeho hlavní charakteristikou je odstup a odcizení. Strany mohou mít pocit, že je spolu nebaví trávit čas, jsou vůči tomu druhému stále netrpělivější. To vše může časem způsobit trvalé poškození vztahu, ale stále se to dá zvrátit, pokud se to podchytí včas a s dostatečnou motivací. 

Zatímco na začátku vztahu bylo mnoho lidí se svou láskou pohromadě, později se stále více objevuje i důležitost času stráveného odděleně. Je to přirozený proces, ale může být důvodem k obavám, pokud jedna ze stran nachází málo radosti ze společných aktivit a neprožívá společné programy s partnerem jako způsob relaxace. 

K vyhoření ve vztahu nedochází ze dne na den, stejně jako k vyhoření na pracovišti, je důsledkem chronických problémů a emočního stresu. Postižený může mít pocit, že se partnerovi stále více vzdaluje, a jejich vztah vidí jen negativně. Vyhoření mohou mimo jiné naznačovat následující příznaky :

Negativní, cynické myšlenky

Kam dál?

Marta Jandová si připomíná velmi smutné výročí! „Maminko, dnes je to 33 let bez tebe. Stýská se mi moc.“

Už je to třicet let od úmrtí Rudolfa Hrušínského. Vzpomínka na nezapomenutelného herce.

Alena Vránová, představitelka Pyšné princezny, předvedla na veřejnosti! Ve svých 91 letech je krásná!

Po absolvování chemoterapie prezentovala Anička Slováčková. “Kašel na kila a vlasy,” zvolala! Svůj boj předvádí s důstojností a humorem.

Další neuvěřitelné pokroky malého Martínka. Již se převaluje a komunikuje s okolím. Rodiče jsou šťastní!

Další články